Talven Miniloma

Vietä unohtumaton loma Lapin sydämessä ja koe talven taikaa

4 päivää
helppo

Kuva Antti Viitala

Miniloma Ivalossa tarjoaa ikimuistoisen loman Lapin sydämessä. Koe Lapin ainutlaatuinen ja puhdas luonto ja anna Lapin hulluuden iskeä!

Saavut Ivaloon helposti lentokoneella tai omalla autolla. Ulkoilupäivien retkilounaat nautitaan avotulen äärellä. Käännä katseet illalla pohjoiselle taivaalle, ja ehkäpä pääset nauttimaan revontulista.

Olemme järjestäneet majoituksen Xwander Nordicin omiin asuntoihin, kätevästi Ivalon kylällä. Kodikkaan sisustuksen lisäksi saat täysin varustetun keittiön, oman kylpyhuoneen, television ja Wifin käyttöösi. Kaikissa asunnoissa on kaksi sänkyä, jotka saa myös erilleen, vuodesohva tai lisäpetejä. Järjestettyjen aktiviteettien lisäksi Lapissa on paljon muutakin koettavaa! Jos haluat viettää täällä enemmän aikaa ennen tai jälkeen lomaasi, ilmoita se meille, ja pidennämme loma-asuntosi varausta.

Päivä 1 – Tervetuloa Lappiin!

Saavut sitten bussilla tai lentäen, olemme sinua vastassa Ivalossa. Pääset majoittumaan viihtyisään asuntoon Ivalon keskustassa. Riippuen saapumisaikataulustasi, voimme halutessasi lainata sinulle pulkkia, suksia tai lumikenkiä jotta voit aloittaa heti Lapin luonnosta nauttimisen perheesi tai ystäviesi kanssa ilman opasta.

Avustamme jo ensimmäisenä päivänä revontuliennusteiden kanssa. Ehkä olet onnekas ja saat muistoksi mahtavat valokuvat luonnon omasta valoshowsta.

Show location

Päivä 2 – Huskysafari, vuoristonäkymät, savusauna ja ravintola-illallinen

Aloitamme ensimmäisen aamusi Lapissa mahtavalla kahden tunnin huskysafarilla! Kuljetus huskytilalle lähtee ovesi edestä, ja paikanpäällä pääset itse ajamaan koiravaljakon kanssa läpi talvisten metsä- ja järvimaisemien. Tämä on jännittävä kokemus josta riittää muisteltavaa.

Huskyvaljakkoajelun jälkeen tunnelmallisessa kodassa nautitaan vielä lämmittävät nokipannukahvit.

Elämyksellisen aamun jälkeen matkaamme jylhälle Kaunispäälle. Huippumaisema kantaa kirkaalla säällä jopa 40 kilometrin päähän Venäjän puolelle! Näkymästä ihaillen nautimme ravintolassa tunturilounaan, jonka jälkeen saamme adrenaalin virtaamaan Suomen pisimmässä pulkkamäessä. Mäki tarjoaa 1200 metriä vauhdin huumaa kaikenikäisille!

Saariselältä suuntaamme Kiilopäälle jossa patikoimme kelistä riippuen joko Kiilopään huipulle tai läheisiin laaksoihin. Kiilopää on yksi Urho Kekkosen kansallispuiston korkeimmista tuntureista (546m), jolla käymiseen tottunutkaan lapinkävijä ei kyllästy.

Päivän täydellinen lopetus on rauhoittavan hämyinen savusauna ja avanto. Perinteisen elämyksen jälkeen on varmasti nälkä, joten siirrymme tunnelmalliseen Laanilan Kievariin herkuttelemaan 3 ruokalajin tyylikkään menun. Täällä tärkeintä on kiireetön yhdessäolo hyvän ruoan parissa, joten saat rentoutua ja nauttia yhdessä syömisen ilosta ja puhtaiden raaka-aineiden tuomista makuelämyksistä.

Illalla automme vie sinut maha täynnä takaisin asunnollesi, sillä nyt uni varmasti maittaa!

Päivä 3 – Saamelaiskulttuuria ja laatuaikaa porojen kanssa

Lapin alkuperäiskansana saamelaisten kulttuuriperintö on mittaamattoman arvokas. Pääset tutustumaan siihen keskellä kaunista Inaria oppaan johdolla.

Saat roiman annoksen ulkoilmaa kun kokeilemme erilaisia erätaitoja oppaan avulla tai itse lähimaastossa. Jään kantaessa saatamme kokeilla myös pilkkimistä! Syömme suussa sulavan lounaamme Lapin tyyliin ulkona laavulla.

Iltapäivällä vierailemme porofarmilla tutustumassa näihin Lapin rauhallisiin eläimiin, jotka antavat sinun silittää ja ruokkia itseään. Ota poron kanssa kuva, jossa kiteytyy Lapin lomasi ainutlaatuisuus!

Matkalla takaisin Ivaloon tarkistamme vielä illan revontuli- ja sääennustukset joiden mukaisesti suunnittelemme vielä mahdollisen Revontulimetsästysretken.

Ivalossa lauantai-iltana kerkeät vielä itsenäiseen kylään tutustumiseen.

Päivä 4 – Viimeinen päivä

Lähtöpäivänä tarjoamme kuljetuksen lento- tai bussiasemalle. Toki voit saapua lomalle myös omalla autollasi!

Jos haluat pidentää Lapin lomaasi käymällä esimerkiksi Rovaniemellä tai Kirkkoniemessä, autamme sinua mielellämme suunnittelussa ja voimme suositella paikkoja, jotka olemme jo itse todenneet hyviksi kohteiksi.

Toivottavasti olet nauttinut lomasta kanssamme, tervetuloa uudelleen! (Kesä Lapissa on myös taianomainen!)

Valittavissa olevat päivät kaudelle 2022 – 2023

 • Marraskuu 24 – 27.2022
 • Joulukuu 15 – 18.2022
 • Tammikuu 5 – 8.2023
 • Helmikuu 23 – 26.2023
 • Maaliskuu 9 – 12.2023

Mitä sisältyy hintaan

 • Kuljetukset Ivalon lentoasemalta tai bussiasemalta
 • Majoituksen kahden hengen viihtyisässä ja tilavassa huoneistossa
 • Kaikki mainitut aktiviteetit, yhteisruokailut ja kuljetukset aktiviteetteihin.

Mitä ei sisälly hintaan

 • Lennot kohteeseen ja kohteesta
 • Ateriat, joita ei mainita matkasuunnitelmassa
 • Matkavakuutus

Varausehdot

 • Veloitamme 100% peruutusmaksun, jos varaus peruutetaan alle 21 päivää ennen tapahtumaa
 • Veloitamme 50% peruutusmaksun, jos varaus peruutetaan alle 31 päivää ennen tapahtumaa

Varaus etukäteen

Varaukset tulee tehdä viimeistään 3 viikkoa ennen alkamisajankohtaa.

Kesto

4 päivää

Tarkemmat tiedot ja varauslomake