Talven seikkailuloma Pohjois-Lapissa

Koe Lapin ainutlaatuinen ja puhdas luonto!

7 päivää / 6 yötä

Lähde eeppiselle Aurora Adventure -viikolle Lappiin, jossa jännittävät kokemukset odottaa. Majoitu mukavissa Xwander Suites -huoneistoissa ja sukella hiihtoon, Husky Safariin, talvifatbikingiin, selviytymistaitoleiriin, tundravaellukseen, kelkkailuun ja elylyihin. Näe lumoavat revontulet lumoavassa Aurora Campissa, nauti telttasaunasta ja avotuli-illallisesta, ja tunne jään kartingin huuma. Tämä toiminnantäyteinen viikko lupaa unohtumattomia hetkiä arktisessa erämaassa.

Majoitus

Yövyt Xwander Suite-asunnossa joka sijaitsee Ivalon kylän keskustassa, keskellä Pohjois-Lapin ja Euroopan unionin laajimpia erämaa-alueita. Huoneistot ovat ilmastoituja ja hyvin varusteltuja. Voit käyttää kaikkia Xwander-vuokravarusteita, jotka löytyvät kätevästi samasta rakennuksesta.

Xwander Xwander Xwander Xwander Xwander Xwander

Reittisuunnitelma

Päivä 1 - Saapuminen Ivaloon / Aurora-leiri avotuli-illallisella

Majoitut mukavassa huoneistossa Ivalon keskustassa. Sisäänkirjautumisen jälkeen paikallinen opas antaa tietoa tulevista aktiviteeteista ja suuntaat suoraan Taigan metsään kokemaan yöttömän yön, miellyttävän vaelluksen Pohjois-Lapin esittelyyn.

Kun katsomme taivaalle ja odotamme revontulien näkymistä, voimme istua mukavasti avotulen ääressä. Oppaasi valmistaa herkullisen illallisen avotulella. Voit myös kokeilla lumikenkiä ja tutustua ympäristöön.

Päivä 2 - Hiihtoa

Arktinen hiihtoseikkailumme vie meidät syvälle Inarin koskemattomaan erämaahan. Varustettuina OAC:n karvapohjasuksilla, me uppoamme ympäröivän kauneuden pariin. Turvallisuus on tärkeää tutkittaessa talvisia vuoria, joten varmistamme, että kaikilla osallistujilla on asianmukaiset varusteet ja laitteet. Matkan aikana meitä hemmotellaan henkeäsalpaavilla panoraamanäkymillä, joista edes innokkaimmat hiihtäjät voivat vain uneksia.

On tärkeää, että osallistujilla on hyvä fyysinen kunto, koska vietämme koko päivän liikkuen takamaastossa. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita – tuo vain uteliaisuutesi ja halu oppia navigoimaan syvässä lumessa! Tämä klassinen hiihtoseikkailu talvisessa ihmemaassa pyrkii inspiroimaan jokaista turvallisesti nauttimaan arktisista olosuhteista ja rohkaisemaan oman piilotetun takamaaston aarteiden tutkimista. Nautimme myös herkullisen avotuli-lounaan retken aikana.

Päivä 3 - Husky Safari & fatbiking

Kolmantena päivänä pääset kokemaan kahden tunnin husky-safarin. Täällä voit ajaa itse husky-reellä ja nauttia ajomatkan. Safarin jälkeen kuulet tietoja huskyista juodessasi lämmintä juomaa.

Huskyretken jälkeen pyöräilemme Ivalon alueella. Polkumme kulkee kylän, lähimetsien ja sen vanhojen joenuomien läpi. Voimme tarkkailla, kuinka kylä kehittyi Ivalo-joen ympärille, nähdä kuinka infrastruktuuri selvisi tulvajaksoista ja kuinka paikalliset liikkuivat alueella. Pysähdymme avotulelle kevyelle lounaalle ja jatkamme matkaamme kunnes palaamme takaisin Xwander-kauppaan.

Päivä 4 - Selviytymistaitoleiri jääuinnilla, telttasaunalla & avotuli-illallisella

Tervetuloa mukaan bushcraft- ja selviytymistaitojen päiväretkelle Pohjois-Lappiin! Tämä elämyksellinen kokemus tarjoaa osallistujille mahdollisuuden oppia välttämättömiä erätaitoja samalla, kun tutustuvat erämaahan. Päivämme alkaa Ivalosta, josta lähdemme yhdessä kahdentoista kilometrin ajomatkan päähän erämaaleiripaikallemme.

Asiantuntevat oppaamme antavat käytännönläheistä opetusta leiripaikan pystyttämiseen saapuessamme. Opit valitsemaan sopivan paikan, pystyttämään teltan ja asettamaan pressun suojaamaan säältä. Seuraavaksi tutustumme tulentekotekniikoihin, tutkien erilaisia puulajeja, kuinka niitä leikataan ja valmistellaan, hartsin, kuoren, tuluksesteen, piikiven ja tuluskäävän käyttöä tulen sytyttämiseen ja ylläpitämiseen. Turvallisuutta ja ympäristövastuullisuutta korostetaan koko session ajan.

Retkemme jatkuu navigointikoulutuksella, joka kattaa karttojen ja kompassien käytön sekä luonnolliset navigointimenetelmät. Osallistujat oppivat tulkitsemaan luonnon merkkejä, kuten muurahaiskekoja, puunoksia ja tähtiä, määrittämään suuntaa. Näytämme myös, kuinka peilejä voidaan käyttää pelastustilanteissa signaalinantotarkoituksiin. Asiantuntevat oppaamme opettavat sitten perussolmujen teon eri tilanteisiin, mukaan lukien tarpin, teltan ja kalastusvälineiden pystytys sekä monipuolisen prusik-solmun hallinta.

Lopuksi suuntaamme jääkalastuksen pariin, jossa opit pyydystämään, käsittelemään ja valmistamaan kaloja erilaisilla avotulella tehtävillä ruoanvalmistusmenetelmillä. Koko päivän ajan asiantuntevat ohjaajamme varmistavat, että saat käytännön kokemusta, joka varustaa sinut arvokkailla taidoilla mihin tahansa ulkoiluseikkailuun.

Oppaamme ovat erittäin kokeneita ulkoiluihmisiä, joilla on viralliset eräoppaantutkinnot. Olet turvallisissa, ammattitaitoisissa käsissä!

Päivä 5 - Päivä tundralla - Talvivaellus, pulkkamäki & savusauna

Koko päivän kokemus Inarin suosituimmilla kansallispuistoalueilla. Hyppäämme autoon ja ajamme Saariselälle, missä teemme vaelluksen kauniissa talvimetsässä, valiten varusteet (lumikengät tai maastohiihtosukset) olosuhteista riippuen. Vaelluksen jälkeen meillä on lounas yhdellä alueen korkeimmista tuntureista, Kaunispäällä. Kaunispäältä meillä on upeat näkymät ympäröiville erämaa-alueille ja kansallispuistoon.

Paras tapa päästä alas tunturin huipulta? Pulkalla tietenkin! Meillä on Suomen pisin pulkkamäki: Kaksi kilometriä puhdasta iloa ja jännitystä! Jännittävän laskun jälkeen suuntaamme Kiilopään savusaunaan, jossa on mahdollisuus pulahtaa jäiseen lampeen!

Päivä 6 - Elylyt & jääkarting

Aloitamme päivän hyppäämällä Elylyjen kyytiin. Oppaamme antaa sinulle lyhyen opetuksen Elylyistä ja turvallisesta ajamisesta. Ajamme kaunista lumista polkua kohti lounaspaikkaamme.

Lounaan jälkeen menemme jääkartingiin! Koe jännitys ajaessasi erityisesti suunnitelluilla talvikarting autoilla, jännittävällä radalla Aurora-kylän lähellä. Osallistu kilpailuun ystäviesi kanssa, kun pyrit ylittämään toistenne karsinta-ajat.

Kisan jälkeen ajamme takaisin Xwander-kauppaan.

Päivä 7 - Lähtöpäivä / Lisäaktiviteetteja

Hyvästit ovat aina vaikeita! Helpottaaksemme hieman olemme järjestäneet sinulle kuljetuksen lentokentälle tai bussiasemalle.

Jos haluat pidentää Lappi-lomaasi vierailemalla Rovaniemellä, Kirkkoniemessä tai muualla, autamme mielellämme suunnittelussa ja voimme suositella paikkoja, jotka olemme jo tunnistaneet hyviksi kohteiksi.

Toivomme, että olet nauttinut lomastasi kanssamme, ja odotamme innolla, että voimme toivottaa sinut tervetulleeksi uudelleen tulevaisuudessa!

Usein Kysytyt Kysymykset

Varausehdot

 • 100% peruutusmaksu, jos varaus perutaan alle 7 päivää ennen saapumista
 • 50% peruutusmaksu, jos varaus perutaan alle 30 päivää ennen saapumista
 • 30% peruutusmaksu, jos varaus perutaan alle 45 päivää ennen saapumista

Mitä minun tulee pakata mukaan?

 • Vaatteet ja varusteet, jotka sopivat ulkoiluun erilaisissa sääolosuhteissa
 • Hyvät kävelykengät
 • Pieni reppu päivittäisiin retkiin

Mikä on suositeltu alaikäraja?

Kaikki aktiviteetit sopivat yli 14-vuotiaille, joiden kunto on vähintään kohtalainen.

Varaa luottavaisin mielin

 • Paikallinen perheyritys
 • Henkilökohtainen palvelu
 • Joustavat reittisuunnitelmat
 • Pienet ryhmäkoot

Hinta sisältää

 • Kuljetukset Ivalon lentoasemalta tai bussiasemalta
 • Majoituksen kahden hengen viihtyisässä ja tilavassa huoneistossa
 • Kaikki mainitut aktiviteetit, yhteisruokailut ja kuljetukset aktiviteetteihin

Hinta ei sisällä

 • Lennot kohteeseen
 • Henkilökohtainen matkavakuutus
 • Aktiviteeteilla tarvittavat varusteet ja vaatteet