Matkailualan turvallisuuspassi

Turvallisuuskoulutus matkailu- ja ohjelmapalvelualan ammattilaisille

Home » Xwander Akatemia » Matkailualan turvallisuuspassi

Matkailualan turvallisuuspassi

Matkailualan turvallisuuspassi, eli Matupa, on majoitus- ja ravitsemisalan, ohjelmapalvelualan ja rinnekeskusten työntekijöille räätälöity turvallisuuskoulutus.

Seuraavat kurssipäivät ovat 6.11.2023 (englanniksi), 20.11.2023 (suomeksi) ja 23.1.2023 (suomeksi),. Jos haluat yksityisen kurssin ryhmällesi tai yrityksellesi, ota yhteyttä kouluttajaan joni@xwander.fi.

Matupa toimii näiden alojen turvallisuuskorttina, antaen työntekijöille perustiedot matkailun turvallisuusasioista ja innostaen omien turvallisuustaitojen kehittämiseen.

Matupa on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (Spek) hallinnoima ja sen tavoitteena on luoda turvallisempi matkailualan työympäristö ja parantaa matkailutuotteiden ja palveluiden laatua.

Koulutus sisältää kahdeksan oppituntia. Koulutus koostuu luennoista, keskustelusta, itsearvioinnista ja ryhmätöistä.

Koulutuksen aihealueet ovat:

  • Turvallisuuden merkitys matkailussa
  • Matkailun turvallisuuden erityispiirteet
  • Lait ja säännöt
  • Omatoiminen riskienhallinta
  • Eri toimialojen riskit
  • Toiminta hätätilanteessa
  • Kurssikoe


Kurssilaiset voivat valmistautua koulutuksen etukäteen lukemalla Matupa-oppikirjan ”Turisti turvassa – lyhyt oppimäärä” joka toimitetaan oppilaille. Kokeen läpäisseet saavat kortin, joka on voimassa viisi vuotta.

Matupa-koulutus järjestetään Ivalossa osoitteessa Ivalontie 12, klo 9-17.

Koulutus voidaan järjestää myös yrityksille privaatisti Lapin alueella yrityksen omissa tiloissa. Ota yhteyttä sähköpostitse info@xwander.fi tai soita meille +358 10 200 7633.

Koulutuksen hinta on 130,00 € (sis. alv 24 %, ilman alv 104,84 €), joka sisältää oppikirjan, kahvitarjoilun ja Matupa-kortin. Kouluttajana toimii matkailualan turvallisuuspassitoimikunnan hyväksymä kurssinjohtaja, Joni Kautto.

Voita varata kurssin myös sisältäen majoituksen Xwanderin huoneistoissa jotka sijaitsevat Ivalon keskustassa, kurssitilojen yhteydessä. Kurssin hinta sisältäen yhden yön majoituksen ja lentokenttäkuljetukset on 200€.

Matupa kurssi voidaan yhdistää myös kahden päivän koulutuskokonaisuudeksi ensiapukurssien kanssa, myös sisältäen majoitukset Ivalossa.