Pohjois-Lapin Revontulet

Koe Lapin ainutlaatuinen ja puhdas luonto

7 päivää / 6 yötä
Marraskuu - Huhtikuu

Lähde Pohjoisvalojen lomalle Pohjois-Lappiin, alueelle joka sijaitsee napapiirin yläpuolella ja jolla on yksi korkeimmista revontulien esiintymismääristä. Majoitut ja sijaitset Ivalossa, portilla läntisen Euroopan laajimmille erämaa-alueille.

Mitä odottaa

Oleskelusi aikana osallistu aktiviteetteihin, kuten revontulien metsästykseen, pilkkimiseen, husky-safariin, talvivaellukselle ja porotilavierailuun jne. Nauti perinteisillä avotulimenetelmillä valmistettuja aterioita. Koe erämaajärven hiljaisuus villasukkakävelyllä, teltta- ja savusaunaelämyksillä sekä talvivaelluksilla koskemattomassa Arktisessa erämaassa. Syvennä tietämystäsi paikallisesta historiasta ja perinteistä vierailemalla saamelaisessa museossa, jossa esitellään alkuperäiskansan elämäntapaa, sekä porotilalla, jossa pääset ruokkimaan karvaisia eläimiä ja oppimaan niiden tärkeydestä Lapin kulttuurissa ja taloudessa.

Majoitus

Majoitut Xwander Suites -huoneistoissa, jotka sijaitsevat Ivalon kylän keskustassa. Ne sijaitsevat Pohjois-Lapin keskellä ja Euroopan unionin laajimmilla erämaa-alueilla. Huoneistot ovat ilmastoituja ja erittäin hyvin varusteltuja. Samassa rakennuksessa sinulla on pääsy kaikkiin Xwanderin vuokravälineisiin, jotka ovat käytettävissäsi ilmaiseksi oleskelusi aikana.

Xwander Xwander Xwander Xwander Xwander Xwander

Reittisuunnitelma

Päivä 1 - Saapuminen Ivaloon

Saavuitpa sitten bussilla tai lentokoneella, toivotamme sinut tervetulleeksi Ivaloon. Loma voi alkaa!

Majoitut mukavassa huoneistossa Ivalon keskustassa. Saapumisen jälkeen sinut ohjataan sisäänkirjautumiseen, jonka jälkeen osallistut tervetulotapaamiseen paikallisen oppaan kanssa, joka antaa sinulle tietoa tulevista aktiviteeteista.

Päivä 1: Aurora-leiri avotuli-illallisella

Vietä saapumisilta kodikkaassa Aurora-leirissämme avotulen äärellä. Meillä on mukavat peitot sinulle, ja jos olemme onnekkaita, voimme nähdä revontulet. Vietä iltaa tähystäen taivasta samalla kun ammattitaitoinen oppaamme valmistaa sinulle avotulella illallisen.

Päivä 2: Pilkkimistä ja avotulella kokkausta

Liity oppaidemme seuraan kattavalle talvimetsästysretkelle Rahajärvelle, Ivaloon. Tällä retkellä pääset kokemaan perinteisiä lapin talvimetsästysmenetelmiä, kuten:

Jään poraaminen (“kairaaminen”) Pilkkiminen

Kalastuksen jälkeen valmistamme ja syömme saaliimme: kala on niin tuoretta kuin se voi olla! Sytytämme tulen ja kokeilemme erilaisia tapoja valmistaa kala avotulella. Kaikki tarvittavat välineet ruoanlaittoon ja ruokailuun tarjoaa Xwander.

Day 3: Husky Safari

Kolmantena päivänä saat kokea kahden tunnin huskysafarin. Täällä voit itse ajaa huskysaappaasi ja nauttia ajosta. Safarin jälkeen saat kuulla tietoa huskyista samalla kun juot lämmintä juomaa.

Päivä 4: Villasukkavaellus järvellä, avannouinti, telttasauna ja avotuli-illallinen

Neljäntenä päivänä suuntaamme Rahajärvelle ja koemme villasukkavaelluksen. Pienen vaelluksen jälkeen sinulla on mahdollisuus pulahtaa jäiseen veteen mukavasta ja lämpimästä telttasaunasta. Päivän päätteeksi oppaasi valmistaa ja kokkaa herkullisen illallisen avotulella.

Päivä 5: Päivä tundralla - talvivaellus, pulkkamäki ja savusauna

Päivä alkaa tapaamisella kaupassamme Ivalossa, josta hyppäämme autoon ja ajamme Saariselälle, missä teemme talvivaelluksen kauniissa talvimetsässä. Valitsemme varusteet (lumikengät tai maastohiihtosukset) päivän olosuhteiden mukaan. Vaelluksen jälkeen nautimme lounaan alueen yhdellä korkeimmista tuntureista, Kaunispäällä. Kaunispäältä on upeat näkymät ympäröiville erämaa-alueille ja kansallispuistoon.

Mikä on paras tapa laskeutua tunturin huipulta? Tietenkin pulkalla! Meillä on Suomen pisin pulkkamäki, 2000 metriä puhdasta iloa ja jännitystä! Kun olemme valmiita kukkuloilla ja vauhdissa, suuntaamme Kiilopäähän savusaunaan, jossa on mahdollisuus erittäin virkistävään avantouintiin jäisessä lammissa!

Päivä 6: Päivä Inarissa - Siida-museo, avotuli-lounas ja porotilan vierailu

Kuten Lapin alkuperäiskansana, saamelaisten kulttuuriperintö on mittaamattoman arvokasta. Tänään voit tutustua siihen kauniissa Inarin keskustassa oppaan avulla.

Pääset nauttimaan raikkaasta ilmasta samalla kun opit erilaisia selviytymistaitoja oppaan avustuksella tai tutkimalla paikallista maastoa itse. Jos läheisen järven jää on tarpeeksi vahva, voimme myös kokeilla pilkkimistä! Nautimme suussa sulavaa Lapin tyylin lounasta ulkona eräkämpässä.

Iltapäivällä vierailemme porotilalla tutustuaksemme näihin Lapin ikonisiin eläimiin. Eläimet ovat hyvin kesyjä ja ne antavat sinun silittää ja ruokkia niitä. Ota kuva poron kanssa ikuistaaksesi Lapin lomasi ainutlaatuisuuden!

Palaamme Ivaloon iltapäivällä. Sinulla on vapaa-aikaa tänä iltana rentoutua ja ottaa rennosti!

Päivä 7: Lähtö Ivalosta

Hyvästit ovat aina vaikeita! Helpottaaksemme hieman, olemme järjestäneet kuljetuksen lentokentälle tai bussiasemalle sinulle. Voit tietysti myös saapua omalla autolla.

Jos haluat jatkaa Lapin lomaasi ja vierailla esimerkiksi Rovaniemellä, Kirkkoniemessä tai muualla, autamme mielellämme suunnittelussa ja voimme suositella paikkoja, jotka olemme jo tunnistaneet hyviksi kohteiksi.

Toivomme, että olet nauttinut lomastasi kanssamme ja odotamme innolla, että voimme toivottaa sinut tervetulleeksi takaisin tulevaisuudessa!

Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä minun tulee pakata mukaan?

 • Vaatteet ja varusteet, jotka sopivat ulkoiluun erilaisissa sääolosuhteissa
 • Hyvät kävelykengät
 • Pieni reppu päivittäisiin retkiin
 • Henkilökohtaiset lääkkeet

Varausehdot

 • 100% peruutusmaksu, jos varaus perutaan alle 7 päivää ennen saapumista
 • 50% peruutusmaksu, jos varaus perutaan alle 30 päivää ennen saapumista
 • 30% peruutusmaksu, jos varaus perutaan alle 45 päivää ennen saapumista

Varaa luottavaisin mielin

 • Paikallinen perheyritys
 • Henkilökohtainen palvelu
 • Joustavat reittisuunnitelmat
 • Pienet ryhmäkoot

Hinta sisältää

 • Kuljetukset Ivalon lentoasemalta tai bussiasemalta
 • Majoituksen kahden hengen viihtyisässä ja tilavassa huoneistossa
 • Kaikki mainitut aktiviteetit, yhteisruokailut ja kuljetukset aktiviteetteihin

Hinta ei sisällä

 • Lennot kohteeseen
 • Henkilökohtainen matkavakuutus
 • Aktiviteeteilla tarvittavat varusteet ja vaatteet
Price from
1,390€/adult
695€/child (8-14 yr)