Villiyrttikurssi 18.-19.8.2023

Löydä luonnon aarteet: Lajien tunnistaminen, valmistanen, säilöminen ja terveyshyödyt

Kouluttajina Mauri Åhlberg. Helsingin Yliopiston biologian ja kestävän kehityksen didaktiikan emeritusprofessori, sekä Eija ja Jouko Lehmuskallio.

Eija ja Jouko Lehmuskallio ovat tuottaneet lukuisia luontoon liittyviä teoksia televisioon, kirjoiksi ja sähköisiin formaatteihin. Viimeksi mainituista tunnetuin on luontoportti.com, suosittu ja palkittu lajien tuntemuksen verkkopalvelu.

Eija ja Jouko Lehmuskallio aloittivat kasvien kuvaamisen ja tunnistuspalvelun kehittämisen jo 90-luvulla. Materiaali poiki mm. TV-sarjan ja kirjoja. LuontoPortti-palvelun tutkimustyöryhmä perustettiin heidän aloitteestaan vuonna 2006. Ryhmä toimi Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksella, jossa sitä johti professori Mauri Åhlberg.

Kahden päivän aikana tunnistat ja tutustut erilaisiin luonnossa esiintyviin lajeihin. Syvennymme kestävän luonnonvarojen käytön käsitteeseen ja edistämme ympäristötietoisuutta. 

Toisena päivänä sinua odottavat herkulliset ruokaelämykset, kun muokkaamme keräämämme yrtit suussasulaviksi ruoiksi. Koe alueen makumaailma, kun valmistamme tuoreita salaatteja paikallisilla yrteillä maustetulla kastikkeella. Nauti virkistävästä smoothiesta, joka on valmistettu huolella valituista paikallisista kasveista ja villimarjoista, tallentaen ympäristön ainutlaatuisen tunnelman. 

Samalla kun nautit näistä herkullisista luomuksista, tutustumme lajien terveyshyötyihin ja korostamme niiden ravintoarvoa. Opi, miten säilytät nämä luonnon aarteet talvea varten, varmistaen niiden saatavuuden kylmien kuukausien aikana. 

Tule mukaamme oppimaan kestävyydestä, terveellisestä elämästä sekä ihmisten ja luonnon harmonisesta suhteesta.

Itinerary

1. Päivä: Yrttien tunnistaminen ja tutustuminen

Ensimmäisenä päivänä tunnistetaan ja tutustutaan maastossa kerättäviin lajeihin. Puhutaan mitä tarkoittaa luonnonlajien kestävä käyttö. Kerätään lajeja seuraavan päivän käyttöä varten.

2. Päivä: Yrttien valmistaminen ja käyttäminen

Toisena päivänä valmistetaan syötäväksi esim. salaatti, tehdään sille salaattikastike, jossa myös mukana paikallisia yrttejä. Valmistamme myös smoothien, jossa paikallisia kasveja ja luonnonmarjoja. Toisena päivänä puhutaan lajien terveysvaikutuksista ja niiden säilömisestä talven varalle.

Book With Confidence

  • Local family owned business
  • Personalized service
  • Flexible itineraries
  • Small group sizes

Call us

Lue lisää